טיפול קבוצתי הולך וצובר פופולריות בקרב האוכלוסייה, ולא בכדי. הקהל הרחב החל להבין את התרומה שלו לביטחון עצמי, יצירת קשרים וחברויות וקבלת כלים להתנהלות תקינה יותר ביום יום, בהתאם לתחום בו עוסק הטיפול ובהתאם לקשיים האישיים שאיתם מתמודדים משתתפי הקבוצה. השיטה מבוססת על יצירת שיח אינטימי בין חברי הקבוצה, כאשר מטרות העל הן: מתן תמיכה, מציאת דרכים יעילות להתמודדות עם מצבי חיים מאתגרים והתוויית הדרך לצמיחה ושינוי.
LeadUP בהנהלתה של ד”ר פנינה ארד, הינו מרכז השם לו למטרה לסייע לנשים ולזוגות המתמודדים עם הפרעות תקשורת אצל אחד מבני הזוג, לספק להם ליווי ותמיכה וללמד אותם כיצד להתמודד עם המצב ולצמוח ממנו. הערך המוסף של טיפול קבוצתי הוא יקר מפז.
יתרונותיו של טיפול קבוצתי לנשים הנמצאות בסיטואציה דומה
נשים שנמצאות בזוגיות המתאפיינת בקשיי תקשורת קיצוניים, במיוחד כאשר לבן זוגן יש ככל הנראה הפרעת תקשורת לא מאובחנת, סובלות ממצוקה פיזית ונפשית גדולה. הן סובלות מבדידות מאוד גדולה בנישואין שלהן ומתמודדות עם תחושות קשות של כעס, תסכול ואכזבה מהקשר הזוגי. הן יכולות להגיע למצבים קשים של דיכאון, ירידה בביטחון ובהערכה העצמית שלהן, מחלות פיזיות, והנורא מכל- פקפוק בשפיותן.
אחד הדברים שעליהם מדווחות נשים הנמצאות בזוגיות כזו, הוא שהן נתקלות בתגובות של חוסר הבנה וחוסר אמון לגבי התמונה הקיצונית שהן מתארות כאשר הן משתפות חברות קרובות או את בני המשפחה המורחבת במה שקורה במערכת היחסים הזוגית שלהן. התגובות האופייניות שהן מקבלות מאשימות אותן בכך שהן כנראה מגזימות, שהן תלותיות מדי, שהן תובעניות, שיש להן ציפיות לא ריאליות או גבוהות מדי מבן הזוג שלהן, והתגובה הכי מבלבלת היא ש: “כל הגברים הם אותו הדבר”.
אנשים מחוץ למערכת היחסים הזוגית נחשפים רק לחלק מוגבל של הרפרטואר ההתנהגותי של אותו אדם. הם לא חווים אותו בהקשר רגשי, הם לא צופים בשגרה היומית שלו והם גם לא רואים את חוסר הגמישות המאפיין את סגנון החיים שלו בבית. היות ואנשים עם אוטיזם בתפקוד גבוה נראים בדרך כלל רגילים לחלוטין, ניתן בהחלט להבין את תגובת הסביבה, בעיקר כאשר מדובר באדם שלמראית עין, מוכר להם היטב.
המצב הזה מאוד מבלבל כי מצד אחד, נשים יודעות ורואות שעם המשפחה המורחבת, עם החברים ועם הקולגות בעבודה, בן הזוג שלהן מפגין התנהגות שונה מאוד מזו שהן חוות במסגרת הביתית. ומצד שני, הן רואות שדפוסי ההתנהגות שמפריעים להן באים לידי ביטוי רק בין דלתיים סגורות. כך שהתגובות שהן מקבלות מסביבתן הקרובה מחזקות אצלן את המסקנה שמשהו בהתנהגותן גורם לבן זוגן להתייחס אליהן באופן שלילי, ושאם הגישה שלהן תשתנה, גם בן הזוג ישנה את התייחסותו אליהן. והן אכן בדרך כלל עושות הרבה מאוד שינויים והתאמות מצדן, ולמרות זאת, מערכת היחסים נותרת ללא שינוי.
השתתפות בקבוצה עם נשים החוות גם הן את אותו מצב מבלבל ומתסכל, מסייעת לנשים קודם כל להחזיר לעצמן את תחושת השפיות שאבדה להן ולהבין שהן נורמאליות לחלוטין. הקבוצה מפיגה את תחושת הבדידות החזקה המאפיינת נשים החיות בזוגיות כזאת. הן מבינות שהן לא לבד, ושישנן נשים רבות נוספות המתמודדות עם סיטואציות דומות בזוגיות שלהן. קבוצה של נשים המתמודדות עם אותן בעיות, תסכולים, פחדים ואתגרים, מחזקת את תחושת השייכות ומהווה מסגרת מכילה המאפשרת פורקן רגשי, קבלת תמיכה וחיזוק משאבים פנימיים. המנחה וכל חברות הקבוצה מהוות מקור תמיכה עוצמתי להשראה, למידה ולהנעת תהליכי שינוי.
LeadUP – אתך בדרך לשינוי
טיפול קבוצתי מטרתו לספק מרחב בטוח של שיתוף, הכלה וקבלה בלתי שיפוטית. הקבוצה מהווה מסגרת תומכת המאפשרת למשתתפות להתחזק, להתמלא בכוחות מחודשים, לשפר את יכולת ההתמודדות שלהן מול מצבים מאתגרים ולהניע בחייהן תהליכי שינוי. המשתתפות לומדות להקשיב לרצונות ולחלומות שלהן, לתת מענה לצרכיהן האישיים, להתמודד עם קשיים וגורמים מעכבים בחייהן, להציב יעדים ומטרות אישיות ולהתקדם לעבר מימושן. LeadUP מתמחה במתן שירותי ייעוץ, אימון והדרכה ובהובלת תהליכי שינוי אישיים, זוגיים וקבוצתיים. מזמינים אתכן להצטרף אלינו למסע של שינוי וצמיחה.